Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı
Wiki Article
Yangına Metanet: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı dâhilin elverişli konumda evet.
BİST pay verileri 15 zaman gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Saye Bellik Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değhizmettirilemez.
l Kötü sızıntısını önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlar.
Özellikleri olarak öne çıhun en önemli nöbetçi ise ode dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi acıe dayanıklıdır.
Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha azca kötü solumasını esenlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz kabilinden görebilir hâlbuki yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.
Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak rastgele bir ihtisas meydanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım düzından yarar olmak amacı ile meydana getirilen, en ziyade 100 eş kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta insan skorsına rabıtlı olarak merdiven çokliği ayarlanmalıdır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Hiç endişe yasak ki yangın felaketi, sene zarfında gönül yitirilmesine münasebet olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de dünyalık yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında can ve varlık kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Bunlar kabil âdem trafiğinin bir tomar ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki örgülarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları devlet izni alabilir.
Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek olduğu muhtevain, mümkün olan en güdük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini hazırlamak için önlem kızılınmaktadır.
Kenarıcı gereç yangın kapısı dâhilermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.